Uudised

 

Alates möödunud kuu keskpaigast töötab restorani Ribe uue peakokana Andrei Shmakov. Andrei Shmakov on Eesti Peakokkade Ühenduse liige aastast 2004. Tema varasemat kogemustepagasit ilmestab töötamine mitmetes heatasemelistes restoranides, millest viimane paiknes Sankt-Peterburg`is.

Olles eelnevalt pikaajaline restorani Kadriorg peakokk, otsis Andrei uusi väljakutseid, valituks sai St-Peterburg ja selle keeruline toitlustusturg. Andrei konkureeris restorani Lapland peakoka ametikohale ja võitis konkursi. Tema esmaseks tööülesandeks oli muuta kogu meeskonna tõekspidamisi ja restoranipidamise mentaliteeti. Pärast poolteist aastat kestnud visa ja keerulist tööd, sai Laplandist üks arvestatumaid söögikohti St-Peterburg`is. Andrei toiduvalikut on söönud mitmed tuntud Venemaa poliitikud ja ärimehed, samuti meelelahutusmaailmas tegutsevad persoonid.

Igatsus pere ja kodumaa järele sundisid Andreid otsima rakendust Eestis. Nii ristusid tema teed Ribe eestvedajatega ja alguse sai koostöö. Ribe eesmärk on olla jätkuvalt üks Eesti parimatest restoranidest, mida kinnitab veenvalt koht selle aasta Hõbelusika nominentide seas.

Andrei on mitmel korral osalenud St-Peterburg`is toimuval võistlusel Baltic Culinary Star Cup ning võitnud üksikvõistlejana või meeskondlikult Grand Prix’sid ja medalikohti. Rääkides perspektiivist, märgib Ribe vastne peakokk, et oluline on edasine areng, uued ideed ja uued menüüd. Areng ei tohi seisma jääda, see protsess on lõputu. Ühtlasi on Vene tänaval paikneva esindusrestorani chef veendunud, et ta suurimad kordaminekud on veel ees.

Ribe menüü vahetus lähipäevadel kardinaalselt. Sellegipoolest lubab Andrei oma uues menüüs arvestada püsiklientide lemmikvalikutega nagu part, loomafilee jt. Küll aga muutub serveering. Kuna eesmärgiks on Ribes tuua välja Skandinaavia uue köögi parimad trendid, siis kindlasti leiavad meie külalised uuest menüüst selliseid tooraineid nagu hirv, siig, aga ka hooajalised marjad ning seened. Kogu toiduvalik kajastab hooaja toorainet.

Lõpetuseks sõnab Andrei Shmakov: Ribe on minu jaoks professionaalne väljakutse, siin saan näidata seda, mida hetkel tunnen. Saan realiseerida oma parimad ideed toidu valmistamisel ja maitsete sobitamisel! Ühtlasi lubab ta lisaks praegu uuenenud menüüle esitleda suvist menüüd mai algul.

Siinkohal avaldame tänu senisele peakokale Jevgeni Jermoškin`ile, kelle aeg sai ümber ning kes otsustas liikuda edasi.


Reserveeri laud

+372 631 3084
Samaks päevaks palume tellimus esitada telefoni teel!
Palun teatage kui kuupäev või kellaaeg muutub. Mitteteatamisel kehtib reserveering 30 minutit.

Switch to our mobile site